"Сьогоднішній нічний теракт з обстрілом військомату у Харкові - це прямий наказ Кремля. Власне, всі ці злочини у Запоріжжі, Львові, Бердянську і тепер у Харкові, є продовженням запущеного сценарію Путіна з нагнітання ситуації в середині України, що пов’язано з успішним проведенням АТО на сході", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Шкіряк також повідомив, що кільце навколо терористів стиснуто максимально, у бойовиків відбито 75% контрольованих ними раніше територій.

"Саме це і змушує Путіна вчиняти теракти в інших областях України, щоб відволікати увагу від програшу у відкритій війні і значних втрат бойовиків у Луганській та Донецькій областях. Він намагається спричинити паніку серед населення і вселити у серця людей розпач. Не вийде! Спокій, холодний розум і чітке розуміння сумних реалій сьогодення", - зазначив речник міністра внутрішніх справ.

Він вкотре зазначив, що в Україні відбувається прямий військовий конфлікт з РФ.

"Усвідомлення цього потребує нашої повної консолідації і максимальної концентрації людей навколо допомоги силам АТО, а також сприяння силовим структурам на місцях. Наша єдність і впевненість у незворотності покарання російських терористів - головна запорука прискорення нашої перемоги. Знайдемо, знешкодимо і знищимо, від розплати ніхто не втече", - наголосив Шкіряк.

Нагадаємо, глава регіонального медіацентру Міноборони Дмитро Горбунов повідомив, що у Харкові в ніч на понеділок невідомі обстріляли облвійськкомат з вогнемету.