Про це заявив Міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс на зустрічі з Міністром Павлом Клімкіним 8 листопада у Києві, передає прес-служба МЗС.

Нідерландський міністр вкотре засудив нещодавно проведені нелегітимні “вибори” на Донбасі і висловив цілковиту підтримку Мирному плану Порошенка. Міністри наголосили, що передусім озброєні бойовики і Російська Федерація, яка їх підтримує, повинні неухильно виконувати всі положення Мінського протоколу. Поки вони цього не зроблять, як наголосив Кундерс, Нідерланди не бачать підстав для згортання санкцій ЄС проти Москви.

Він також зазначив, що Нідерланди допускають “будь-який” варіант розвитку можливих санкцій щодо РФ.

Стосовно санкцій щодо Росії, то є декілька поглядів на санкції. Ті, що діють на даний момент — це пакети санкцій... Якщо ситуація з Кримом не зміниться, санкції залишаться чинними. Не менш важливе виконання Мінського протоколу,
— сказав голова МЗС Нідерландів.

Крім того, Нідерланди вдячні Україні за ефективну співпрацю в розслідуванні падіння малайзійського літака. Розслідування триває, і обидві сторони докладуть максимум зусиль, аби винні у скоєнні цього терористичного акту були притягнуті до відповідальності.

“Сторони також привітали нарощування обсягів двосторонньої торгівлі та голландських інвестицій в українську економіку, причому важливо, що ця тенденція зберігається й впродовж 2014 року. Нідерландський бізнес зберігає значний інтерес до вітчизняного ринку, і роль політиків і дипломатів – активно сприяти цим економічним процесам”, — повідомляє прес-служба МЗС.

До слова, Міністр закордонних справ країни Альберт Кундерс повідомив, що "ДНР" та "ЛНР" в Європі не визнаватимуть терористичними організаціями доти, доки не завершиться розслідування знищення літака рейсу МН17 "Малайзійських авіаліній".