Збитий Boeing-777

– Те, що відбулося трохи більше року назад, – це злочин проти людяності. Те, що до цього причетні російські військові та керівництво Російської Федерації – ні в кого не викликає сумнівів. Коли питання про створення трибуналу виносилося в ООН, а російська сторона наклала на нього вето, – вже тоді Росія підтвердила свою причетність. Зараз Україна спільно з нашими партнерами, які потерпіли від цього теракту відпрацювала декілька юридичних механізмів. Це точно призведе до того, що винні особи будуть притягнуть до відповідальності. І не лише ті, хто стріляли, а й ті хто віддавали накази та ті, хто політично це прикривав.

Претензії Нідерландів

– Від нідерландської сторони до України немає ніяких претензій. Україна діяла згідно до міжнародних конвенцій та вказівок від Міжнародної авіаційної організації.

У тому, що збили літак – немає вини України.

– Росія намагається всілякими способами затягнути розслідування. Але рано чи пізно імена винуватців назвуть, це лише питання часу.

Реформа юстиції

– Сфера юстиції – це комплекс органів та інституцій, які підлягають до реформування. Ми робимо дуже багато кроків, щоб змінити взагалі філософію роботи всього міністерства: від бюрократичного органу, який був уособленням паперів, черги та хабарів, до міністерства справедливості, яке буде захищати українців і надавати їм правову допомогу.

– Міністерство юстиції першим почало діяти в системі онлайн-сервісів по реєстрації бізнесу та нерухомості. Ми перші відмовляємось від тих повноважень, які стягували на себе попереджені міністри і передаємо їх місцевим органам влади.

Є спротив. Регіональний чиновник, який сприймав людей у чергах, як свій заробіток, має багато причин для не запровадження реформ.