"Я не уявляю, як кореспондент Bild am Sonntag може робити таке ототожнення після спілкування лише з однією українською повією", - обурюється голова Центральної спілки українців у Німеччині Людмила Млош.

Вона заявляє, що німецьке видання образило своїм висловлюванням всіх українців.

"Прочитавши таку жахливу статтю, людина, яка ніколи не була в Україні, може повірити, що тільки таким способом "виживають" українки", - каже пані Млош.

Як повідомили українські дипломати, посольство України у ФРН зараз розглядає можливість офіційної реакції на публікацію. Офіційно відреагувати на образу планує і спілка українців.

Наразі не вдається отримати коментар від видавництва Axel Springer.

Стаття (її он-лайн версія) була опублікована на сайті Bild 16 червня під назвою "Справи повій нині погані: українські повії скаржаться на конкуренцію у фан-зонах".

Повідомляється, що стаття грунтується на нібито бесіді кореспондента з однією повією. Він стверджує, що в Україні 100 тисяч жінок продають своє тіло за гроші.

До слова, за висловлені в ефірі радіостанції Eska Rock непристойні жарти про громадянок України, перед українським судом відповідатимуть двоє відомих польських журналістів Куба Воєвудський та Міхал Фігурський.