Про це повідомляє Радіо Свобода.

Лікарі виключили будь-яку симуляцію симптомів з боку Тимошенко, і заявили про те, що її успішне лікування неможливе в Україні, де клініки не мають необхідного оснащенням і методики.

Лікарі заявили також про те, що вони наполягають на наданні Тимошенко можливості лікування в берлінській клініці, і готові їй допомогти.

"Ми відчуваємо свою відповідальність за здоров’я Юлії Тимошенко, яку після обстеження сприймаємо як свою пацієнтку. Ескалація подій навколо неї і голодування, яке вона проводить вже кілька днів, дозволяють припускати вплив на стан здоров’я пані Тимошенко і викликають необхідність в новому обстеженні, яке буде проведене нами найближчим часом", – сказав голова правління клініки Карл Макс Айнгойпль.

Айнгойпль вважає малоймовірним те, що Тимошенко дозволять виїхати на лікування до Німеччини, однак наголосив: "Ми готові прийняти тут пані Тимошенко, українські відповідні органи повинні бути готовими відкласти виконання вироку принаймні на обмежений час і привезти її до Німеччини".

Професор звернувся до Президента України Віктора Януковича зі закликом: "Будьте президентом, який несе відповідальність за гуманітарні цінності, і дайте їй (Тимошенко) можливість лікуватися за кордоном у Європі".

Нагадаємо, вчора було опубліковано фото Юлії Тимошенко, на яких видно синці на її тілі. Раніше, екс-прем'єр-заявила, що її побили під час транспортування до лікарні "Укрзалізниці".