Німецький адвокат, переживши на Майдані найстрашніші дні, стоячи пліч-о-пліч із учасниками протестів, відчув справжню єдність з українцями та бажання їх підтримати.

У своїй заяві правник звертається до статті 2 пункту 4 статуту ООН, згідно з якою усі члени ООН у своїх міжнародних відносинах повинні утримуватися від будь-якого застосування сили чи загрози застосування сили, що порушує територіальну цілісність чи політичну незалежність іншої держави або іншим чином суперечить цілям ООН.

Як пояснює адвокат Зер, відповідно до цієї статті жодна держава не має права здійснювати окупацію території іншої держави, окупація Російською Федерацією внутрішньої території України, півострова Крим, порушує міжнародне право, організація референдуму Російською Федерацією проходила в умовах, що суперечать Європейській конвенції з прав людини.

"Я б хотів дуже знати, чи стаття 2, пункт 4 ще діють. Можливо, я щось пропустив? Відповідно до Конституції України територія України є цілісною і недоторканною", — наголосив юрист.

До слова, 30 травня в окупованому Сімферополі зник проукраїнський активіст — 33-річний Сейран Зінедінов