"Він попросив додатково, щоб харківські гастроентерологи допомогли йому у складанні раціону харчування, і ми погодились, і, безумовно, така допомога йому буде надана, починаючи з завтрашнього дня. Оскільки він сам невролог, він попросив скорегувати саме дієтотерапію, щоб лікарі-дієтологи допомогли йому прописати покрокове введення того чи іншого продукту харчування, і в принципі це вже зроблено, і відповідні щоденні кроки розписані, - зазначає заступник міністра.

Поміж того, він переконує, що графік харчування екс-прем'єра розписаний на найближчі три дні. Він додав, що наразі неможливо сказати скільки часу буде потрібно Тимошенко для повного відновлення після тривалого голодування.

"Чітко сказати, скільки днів для цього буде потрібно, дуже важко, це залежить від того, як буде працювати кишківник і як буде дотримано самою пацієнткою розписане лікарем харчування. Впродовж кількох днів ми будемо бачити те, що відбувається, і напевно з понеділка можна буде робити прогнози", - підсумував він.

До слова, раніше заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Толстанов заявив, що лікарі Міністерства охорони здоров’я України готові в будь-який час взяти аналізи біологічних матеріалів в екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.