"Янукович та його уряд змогли домовитися з ЄС з тих питань, з яких не могли домовитися багато років, у тому числі і уряд "помаранчевих", - вважає німецький політолог Алєксандр Рар.

Водночас він зазначив, що на Заході постійно повторюватиметься критика України за ув’язнення Юлії Тимошенко, оскільки там її вважають іконою Помаранчевої революції.

"Юлія Тимошенко досягла на Заході такого рівня, що її розглядають, як ікону Помаранчевої революції, ікону свободи України не дивлячись на всі її огріхи у політичній кар’єрі, не дивлячись на її діяльність в українському бізнесі – Захід все це не цікавить, для Заходу вона залишається важливою картинкою, тому що вона брала участь у президентських виборах – програла і після цього її ув’язнили", - вважає політолог.

Через це, на думку Рара, Захід не може відвернутись від Тимошенко, але й санкцій проти Януковича запроваджувати не буде.

"Захід не запровадить санкцій проти України, адже вони чудово розуміють, що як тільки запровадять якісь санкції проти лідерів країни – Україна одразу піде у бік Росії, а тоді вона буде назавжди втраченою для Заходу. І вони цього не зроблять. Україна надто велика і надто важлива у геополітичному, політичному, стратегічному, культурному плані для Європи щоб її знову відпустити до Росії", - підсумував Алєксандр Рар.

До слова, у вітчизняному Міністерстві закордонних справ заявили, що щорічний саміт Україна-ЄС відбудеться після того, як сформується Верховна Рада сьомого скликання.