Таку інформацію подає німецьке видання Bild.

Поштовхом до таких дій може стати утримання у заручниках 4 громадян Німеччини — військових, яких не можуть звільнити українці

Всі переговори з ватажком сепаратистів В'ячеславом Пономарьовим не були успішними. Він дав зрозуміти: четверо німців залишаться в полоні. Після цього спецпідрозділи бундесверу і поліції приведені в бойову готовність. Це може означати, що варіант втручання німецького спецназу в ситуацію в Слов'янську на столі,
— пише німецька газета.

Німецький спецназ приведений у стан бойової готовності і не виключено, що ЗС Німеччини застосують свій елітний загін спецпризначення KSK проти сепаратистів у Слов'янську.

Більше того, у разі реальної загрози життю полоненим німецьким громадянам КSK може опинитися на території України впродовж 2 годин, каже військовий експерт Флоріан Хан.

Як відомо, KSK налічує 1100 військових і свого часу брав участь у воєнних операціях в Афганістані, Косово, Боснії і Герцеговині. Серед завдань загону: розвідка, диверсійні операції, керування ракетними і авіаційними ударами, порятунок з полону громадян Німеччини і союзних держав.