З незрозумілих маркетингових причин, авто отримало вже легендарне ім'я - Almera. Але до бестселера класу цей седан не має жодного відношення. Новинку сконструювали на платформі Renault Logan, а дизайн... Його малювали з оглядкою на "Теану", але, схоже, в певний момент дизайнерам замість паперу й олівців видали рубанки та напилки.

Що ж до салону, то його передерли в того ж "Лоґана". Щоправда, дизайнери зробили його естетичнішим і додали кілька модних ґаджетів. Зокрема, у дорожчих комплектаціях покупці можуть розраховувати на мультимедійну систему з 5-дюймовим сенсорним дисплеєм, навігацією з голосовим управлінням та USB-входом. А от за таке благо цивілізації, як кондиціонер, доведеться доплачувати.

Ніссанівці запевняють, що у новій Almera дуже просторо. З огляду на чималу колісну базу та загальну довжину автомобіля - їм можна вірити.

Однак, формально цю модель віднесли до B-класу. Тож конкурентами будуть седани Volkswagen Polo, Hyundai Accent та Kia Rio.

У Росії в базовій комплектації Nissan Almera коштуватиме орієнтовно $16 тисяч. За ці гроші покупцям запропонують 1.6-літровий бензиновий агрегат та "механіку". Інших двигунів у гамі немає, зате за доплату можна встановити чотиришвидкісний "автомат" - такий же ставлять на Lada Granta.

Збірку седана вже налагодили на конвеєрі "АвтоВАЗа". Продажі "Альмери" в Україні стартують у першому півріччі 2013-го. Українські ціни будуть відомі згодом.

РОЗМІРИ І МАСА
довжина 4 656 мм
ширина 1 695 мм
висота 1 500 мм
колісна база 2 700 мм
кліренс 160 мм
об'єм багажника 500 л
маса 1177 кг

ДВИГУН І ТРАНСМІСІЇ
бензиновий 1.6 102 к.с., 148 Н•м
5МКПП, 4АКПП

ДИНАМІКА
розгін 0-100 км/год 10,9 (12,7) с
макс.швидкість 185 (175) км/год