Nokia N1

Фінський виробник несподівано представив планшет нового покоління – Nokia N1. Пристрій обладнаний 7,9-дюймовим дисплеєм і працює під управлінням операційної системи Android 5.0 Lollipop. Новинка має алюмінієвий корпус і візуально нагадує iPad Mini.

За швидкість відповідає 4-ядерний процесор Intel Atom з частотою 2.33 ГГц та 2 Гб "оперативки". Вбудованої пам'яті – 32 Гб. Також планшет має основну 8-мегапиксельну камеру, і фронтальну – на 5. У продажу Nokia N1 з'явиться на початку 2015 року за ціною 250 доларів.

Зазначимо, цей планшет став першим мобільним пристроєм Nokia після продажі мобільного бізнесу корпорації Microsoft півроку тому. Втім, фінська компанія позбулась права випускати під своїм брендом смартфони, але не планшети.

HP Envy x2

Пристрій комплектується бездротовою клавіатурою-приставкою, завдяки чому його можна використовувати як ноутбук. Без клавіатури – це звичайний планшет. Для зручності на тильному боці передбачена підставка зі змінним кутом нахилу.

Envy x2 доступний з дисплеями діагоналлю 13,3" та 15,6". Обидві модифікації обладнані новітніми процесорами Intel Core M-5Y10 і працюють під управлінням Windows 8.1. Менший пристрій має твердотільний накопичувач на 128 Гб і коштує 800 доларів. 15,6-дюймовий Envy коштує на 50 доларів дешевше, адже оснащений звичайним жорстким диском на 500 Гб.

Сила кольору

Київська компанія 8D Studio на чолі з одним з творців легендарного S.T.A.L.K.E.R. анонсувала незвичну відеогру під назвою Sketch Tales. Це рольова забавка, головне завдання в якій – повернути викрадені з намальованого світу кольори. Кожен з них має унікальну силу.

На шляху до основної мети гравець може створювати зброю, лицарів, монстрів, стіни і багато чого іншого. Все – за допомогою малювання.

8D Studio обіцяє випустити гру на PC, Mac та Linux наступного року. Також в планах – версія для мобільних пристроїв. Зараз розробники збирають необхідні кошти на ресурсі Kickstarter.