Брейвік переконаний, що в його справі може бути два логічних завершення – звільнення або смертна кара. На питання прокурора, чи вважає він, що в Норвегії слід було б ввести смертну кару для такого випадку, як його справа, терорист відповів: "Це було б правильно з усіх точок зору. Якщо говорити про кримінальну справу, таку, як ця, то існує тільки два можливих його завершення. Я вважаю термін у 21 рік доволі скромним покаранням".

"Я б не хотів, щоб мене засудили до смерті, але поставився б з повагою до подібного рішення. Я не збираюся визнавати термін у 21 рік, це сміхотворне покарання", – сказав Брейвік на суді.

Також йому прикро, що у вівторок судовий процес покинув один із суддів, який одразу після терактів заявив у соцмережі, що єдиним справедливим покаранням для Брейвіка була б смертна кара.

Нагадаємо, сьогодні підсудний звинуватив прокурора в тому, що той намагається "делегітимізувати і висміяти" його, а також заявив, що і так видав вже "занадто багато інформації". Суддя попередив Брейвіка, що він має право зберігати мовчання, але це може бути використано проти нього.