"Росія взялась протистояти усьому світу. Але вона не здатна на це ні з військової, ні з економічної чи демографічної позиції. І коли нове російське керівництво це зрозуміє, воно неодмінно прийде до рішення покращення ситуації зі світом, з Заходом. В тому числі через показове повернення Криму Україні. Воно, можливо, буде з переговорами, з нюансами, можливо, з компромісами з різних сторін, але повернення буде", вважає Палій.

Однак коли саме відбудеться повернення Криму — спрогнозувати важко.

"Ніхто не знає, коли зміниться влада в Росії, на кого вона зміниться, коли колапс економічний почнеться чи, може, Росія захоче провести якусь авантюру. Однак результат буде такий, що Крим обов’язково повернеться", вважає політолог.

Крім того, він вважає що звернення України до Гаазького суду щодо агресії Росії допоможе ситуації в майбутньому, однак зараз це ніяк не допоможе країні.

Нагадаємо, Україна подала три позови у міжнародні суди проти Росії. Також 18 березня МЗС України підготувало заяву до Гаазького суду щодо військової інтервенції Росії.

Як відомо, Нагадаємо, по всій Росії тривають урочисті заходи з нагоди святкування річниці анексії Криму. На "святкування" зібралися тисячі людей, багато з них прийшли з плакатами, кульками та прапорами.