Універсальний пульт

Американський розробник представив універсальну систему дистанційного керування. Компактний ґаджет під назвою My N3RD дозволяє управляти будь-яким пристроєм зі смартфону.

Головний елемент розробки - невеликий електронний блок, в якому схований мікропроцесор, адаптер Wi-Fi, чип пам'яті та кілька інших деталей. Його потрібно підключити до електричного кола пристрою, а на смартфоні - встановити спеціальне програмне забезпечення. Вже є додатки для Android та iOS, крім того розробник працює над веб-інтерфейсом для настільних комп'ютерів і ноутбуків.


3D-піца для космонавтів

Незабаром космонавти зможуть скуштувати свіжу піцу. Індійський інженер Анджан Контрактор розробив 3D-принтер, здатний пошарово роздрукувати популярну страву. До слова, торік він виграв грант від NASA розміром $125 тис. власне на створення такого пристрою.

За словами розробника, апарат працює на спеціальних картриджах з харчовими інгредієнтами, термін зберігання яких - 30 років. Що особливо важливо для тривалих польотів, скажімо на Марс. Час друку однієї піци - всього 70 секунд.