Повідомив голова Нацкомісії з питань регулювання зв'язку Петро Яцук. Місяць тому регулятор погодив його з профспілками. Передбачається, послуги стаціонарного зв'язку будуть дорожчати у два етапи: з 1 травня на 25%, з 1 вересня - на 8%.

Відповідно, у містах користування телефоном буде коштувати 26 гривень, а у селах 14 гривень на місяць. При цьому кількість включених в абонплату нетарифікованих хвилин зросте з 200 до 600 на місяць. За словами голови комісії, підвищення вартості послуг "Укртелекому" було заплановане давно і жодним чином не пов'язане із приватизацією національного оператора зв’язку.

"З 2009 року не будо зміни тарифів на телекомунікаційному ринку. Відповідно, інфляція і інші процеси, які відносно негативно впливають на ринок телекомунікацій призвели до того, що необхідно їх переглядати. Найближчим часом цей перегляд буде у відповідності до економічних обґрунтувань", - каже голова НКРЗ Петро Яцук.

Нагадаємо, згідно з вимогами приватизації, "Укртелеком" не може суттєво змінювати умови надання послуг населенню протягом 5 років.