Lexus NX

Новий кросовер під назвою NX вийде на ринок Європи вже у травні.

За словами японців, автомобіль підкорить покупців екстраординарним дизайном, розкішним і водночас сучасним салоном. Зокрема, в NX буде великий сенсорний екран і тачпад для керування мультимедією, бездротова зарядка для смартфонів, ціла низка систем телеметрії тощо.

У базовій версії кросовер буде обладнаний бензиновим атмоферним двигуном об'ємом 2 літри і переднім приводом. А от дорожчі версії отримають дволітровий турбоагрегат з віддачею близько 240 "конячок" і повний привід.

Крім того, буде доступна і гібридна версія. Під капотом опиниться 2.5-літровий бензиновий "атмосферник", який обертатиме передні колеса. А на задній осі розташують електромотор. Таким чином цей NX також буде повнопривідним. При загальній потужності у понад 220 сил, авто витрачатиме ледь більше 4 літрів пального на "сотню".

Орієнтовна ціна кросовера - 36 тисяч євро.

Honda HR-V

Кросовер наступної генерації з'явиться у Європі наступного року.

Насправді, автомобіль вже випускають, хоча поки виключно для ринку Японії. Там він називається Honda Vezel. Під ім'ям HR-V паркетник продаватимуть у США та країнах Європи.

Модель сконструйована на базі хетчбека Honda Jazz, тож є доволі компактною. Мінімальний об'єм багажника становить 453 літри.

Під капотом - бензиновий півторалітровий двигун на 132 "конячки". Також є гібридна модифікація потужністю близько 150 сил.

У Японії Honda Vezel коштує не більше $18 000.

Ford Focus

Авто отримало передню частину в стилі Aston Martin, якою вже хизується Fiesta, і яку нещодавно приміряв хетчбек Focus.

У салоні з'явились нові крісла та видозмінена панель приладів. Серед корисного - камера заднього бачення, яка буде доступною вже у базовій комплектації.

Зображення з неї транслюється на 4-ох або 8-дюймовий сенсорний екран.

Ну, а головним нововведенням стане 1.5-літровий бензиновий двигун сімейства EcoBoost. Він буде доступний у двох модифікаціях - на 150 і 180 конячок.

У продажу рестайлінгові "Фокуси" з'являться наступного року.

До слова, згідно з результати продажів 2013 року саме Ford Focus є найпопулярнішим автомобілем у світі. Американська компанія примудрилась торік продати 1 097 618 "Фокусів" у всьому світі.

Таких показників вдалось досягти, передусім, завдяки стрімкому зростанню китайського ринку. Лише у Піднебесній у 2013 році продано 403 000 "Фокусів", що майже на 50% більше, ніж роком раніше.