"Коли ми говоримо про захист національних інтересів, підвищення обороноздатності України, важливо розуміти, що йдеться про цілий комплекс завдань. Це не тільки професіоналізм і мобільність армії, а й сучасний рівень її озброєння, а значить, серйозні кроки з розвитку військово-промислового комплексу. Це також означає підвищення ефективності спеціальних служб для захисту інтересів країни, і в першу чергу — економічних", — цитує прес-служба.

Секретар РНБО серед завдань діяльності цього органу назвав координацію роботи щодо активізації військово-технічного співробітництва України як з країнами СНД, так і з багатьма іншими державами.

У той же час, за його словами, у контексті судово-правової реформи важливими є зміни у роботі всієї правоохоронної системи, підвищення якості її функціонування та мінімізації корупції в силових структурах.

"Ви прекрасно знаєте, що нам ще дуже багато належить зробити, щоб кожна людина відчувала себе захищеною не тільки від злочинності, а й від свавілля правоохоронців", — зазначив Клюєв.

Він переконаний, що корупція є однією із значних загроз для існування ефективної держави.

Важливим завданням секретар РНБО вважає й забезпечення екологічної і техногенної безпеки країни.

"Зношеність промисловості та інфраструктури не дозволяє владі розслаблятися ні на хвилину", — підкреслив Андрій Клюєв.

"Існує багато інших проблем, які також є загрозою для країни. Це і міжнародна злочинність, і нелегальна міграція і багато іншого", — вважає новий секретар.