Загальна сума допомоги становить $10 млн.

Українські прикордонники отримали легкові та вантажні автомобілі, різноманітне спорядження та електронні прилади — від наметів до тепловізорів.

Вікторія Нуланд запевнила, що це не остання допомога США, і наголосила, що американський уряд продовжить підтримувати наших прикордонників. Цікавим є той факт, що серед презентованої техніки — вантажівки "КрАЗ" українського виробництва.

Крім того, представник Держдепу заявила, що місія ОБСЄ буде розгорнута в Україні у повному обсязі тоді, коли буде встановлено контроль над державним кордоном.

Ми зараз працюємо над тим, аби місія ОБСЄ була розгорнута у повному обсязі... Але ви знаєте, що місія ОБСЄ є не військовою, а цивільною, тому її спостерігачі можуть працювати там, де немає військових дій. Вони зараз не можуть працювати там, де є військова напруга: у Дебальцевому, Щасті, в аеропорту... Як тільки буде встановлено контроль над міжнародним кордоном, тоді моніторинг місії ОБСЄ буде розгорнуто,
— сказала Нуланд.

Нагадаємо, днями зустріч із Вікторією Нуланд провів Петро Порошенко. Під час зустрічі сторони обговорили стан мирного врегулювання ситуації на Донбасі та питання військового-технічного співробітництва між двома державами.