На зустрічі "вісімки" будуть обговорюватися різні питання політики, економіки, безпеки, зокрема, Обама планує підняти питання іранської ядерної програми.

"Президент Барак Обама запрошує лідерів "вісімки" в Кемп-Девід для проведення саміту в невимушеній обстановці резиденції", - повідомляється в заяві.

Спочатку саміт G8 планувалося провести в Чикаго, про що було оголошено ще влітку 2011 року. Офіційно причини перенесення зустрічі в Кемп-Девід не названі, проте, на думку деяких експертів, влада таким чином вирішила захистити Чикаго від можливих виступів антиглобалістів та учасників руху "Окупуй Уолл-Стріт".

"Велика вісімка" - це неофіційний форум лідерів Великобританії, Німеччини, Італії, Канади, Росії, США, Франції та Японії. Крім того, у форумі бере участь Євросоюз. На саміті G8 лідери провідних розвинених країн виробляють загальні підходи для вирішення міжнародних проблем.

Варто відзначити, що відразу після саміту G8 (19-21 травня 2012 року) відбудеться саміт НАТО в Чикаго, провідною темою якого стане виведення військ із Афганістану.