Про це Телеканалу новин "24" сказала журналістка "Голосу Америки" Мирослава Гонгадзе.

"Я запитала у Керрі: "Коли ви плануєте надати військову допомогу Україні?". Він сказав, що президент Обама на сьогодні переглядає своє попереднє рішення не робити цього, але рішення не буде прийнято, поки він сам не повернеться назад після Мюнхена до Сполучених Штатів. Це може бути наступного тижня", — сказала журналістка.

Вона підкреслила, що у Сполучених Штатах існує повна, двопартійна підтримка ідеї надання Україні військової допомоги.

Читайте також: 15 сенаторів вимагають в Обами надати Україні зброю

Журналістка також розповіла, чому Обамі так важко ухвалити рішення таки надати Україні зброю.

"Це називається "proxy war" (опосередкована війна — "24"). В дуже багатьох країнах і в США це робили десятиліттями. Вони надають зброю і місцеві цією зброєю воюють. Сполучені Штати і Президент Обама, коли вони приходили на посаду, сказали, що більше не будуть воювати "proxy war". Оце є, можливо, загроза. Тому що насправді, якщо Президент Обама вирішить таки надавати цю військову допомогу, це буде означати, що він відступив від своїх переконань, і це його на сьогоднішній момент стримує", — пояснила Гонгадзе.

Нагадаємо, на прес-конференції у Києві Держсекретар США Джон Керрі заявив, що влада Сполучених Штатів Америки розглядає різні варіанти допомоги Україні, в тому числі — і надання оборонного озброєння.