За словами Обами, Сполучені Штати, як і раніше, є силою, що стабілізує ситуацію у світі: “Американське лідерство є однією з констант у нестабільному світі”.

Американський лідер також нагадав про роль своєї країни в об’єднанні глобальних зусиль із приборкання “російської агресії в Україні”. Обама заявив, що Сполучені Штати стоять на “правильному боці історії”.

Цього тижня я закликав ще більше держав долучитися до нас на цей правильний шлях історії,
- сказав президент США.

Барак Обама додав, що США і союзники продовжать підтримку “народу України у розвитку демократії та економіки”.

Американський президент сказав, що люди всього світу чекають від США лідерства. “Ми приймаємо цю відповідальність”, – наголосив Барак Обама.

Також Обама відзначив, що Сполучені Штати мобілізовані на розв’язання найбільш нагальних світових проблем. Він підкреслив провідну роль Америки в мобілізації світової спільноти проти радикального угруповання “Ісламська держава”. Обама вказав і на дії США щодо стримування та боротьби з епідемією лихоманки Ебола в Західній Африці, яка від грудня 2013 року забрала більше трьох тисяч життів.

Раніше, під час виступу в ООН 24 вересня, президент США заявив, що дії Росії в Україні входять до числа найголовніших загроз миру. Американський лідер поставив Росію в один ряд з епідемією лихоманки Ебола і бойовиками “Ісламської держави”. Також Президент США Барак Обама наголосив, що Америка готова зняти з РФ санкції, якщо Москва змінить свою позицію щодо України.