За словами Білецького, боєць був взятий у полон під Новоазовськом. В перші дні окупації Новоазовського району всю розвідгрупу вбили, він був важко поранений та взятий в полон.

Командир розповів, що полк вів довгі фінансові переговори з бойовиками. Також вони пропонували обміняти полоненого на терористів. Але оскільки "Азов" в Росії на особливому рахунку — відмовилися обміняти та забрали в Росію.

В "Азова" це перший та єдиний полонений за весь час діяльності,
— зазначив Андрій Білецький.

"Серйозної підтримки з боку відомства чи держави ми не отримали, тож звикли покладатись на себе та волонтерів", — каже командир "Азову".

Він також повідомив, що полк "Азов" вже має свою артилерію. Зараз проводяться навчання, а далі, десь через місяць, відправлять на передову.

Читайте також: Вантажівки третього російського "​гумконвою" покинули Україну

Білецький вважає, що частіше серед вищих командувачів працює не фактор зради, а фактор ідіотизму, тобто це абсолютно некомпетентні люди.

"Полк "Азов" зараз стоїть на обороні Маріуполя. Ситуація там зараз відносно стабільна — йде постійна арт-дуель, її починають під ранок російські "друзі", — каже командир.

Командир також повідомив, що на південному напрямку, на напрямку Маріуполя знаходяться дуже невеликі сили та угруповання “ДНР”. Також додав, що під Маріуполем пройшла ротація військ Російської Федерації.

Варто було будувати контрольну стіну від Росії,
— наголосив Білецький.

"В Росії є кордон з Кримом по морю – нехай і забезпечує півострів по морю", — додав командир полку спеціального призначення "Азов" МВС України.

За словами командира, зараз російські війська перебувають надзвичайно близько до українських позицій в Маріуполі, вони "з’їли" 40-кілометрову буферну зону.

Хочеться змінити все, щоб не було те все, що на фронті – намарно,
— каже Андрій Білецький.

До слова, зараз українського бійця, який потрапив у полон, утримують в СІЗО у Москві. Про це повідомляє телеканал "Дождь".