"Пукач не знаходиться під вартою в жодному із слідчих ізоляторів України. Де знаходиться Пукач мені невідомо, але за тими даними, які в мене є, він не перебуває в слідчому ізоляторі. Хто, де б і чому утримував Пукача поза межами слідчих ізоляторів - утримує його незаконно", - каже адвокат Лесі Ґонґадзе Андрій Федур.

Тим часом, захист обвинуваченого просить усунути від процесу адвоката вдови Ґонґадзе Валентину Теличенко. Мовляв, раніше її допитували як свідка, бо вона була одним з організаторів маршу "Знайдіть журналіста Гонгадзе" восени двохтисячного року. Натомість Теличенко продовжує наполягати на дорозслідуванні справи Пукача. Каже, без притягнення до відповідальності інших осіб, які у ній фігурують, розглядати справу по суті неможливо.

"Порушення права Кравченка і невизначеність щодо Кравченка, це невизначеність щодо Фере, щодо Фере навіть немає порушеної кримінальної справи, хоча прізвище Кравченка і прізвище Фере фігурують в обвинувальному висновку Пукачу", - каже адвокат Мирослави Ґонґадзе Валентина Теличенко.

Також Теличенко заявила клопотання про визначення запобіжного заходу для Пукача. За її словами, підстав для його звільнення немає, однак необхідно визначити законність місця його утримання. Нині, мовляв, Олексія Пукача протиправно тримають у відділі забезпечення досудового слідства СБУ. Продовження попереднього засідання у справі Пукача заплановане на 23 червня.