"Спустився лікар реаніматолог і сказав: ми дитину врятувати не змогли. У нього відмовили легені. Вони відразу його підключали до апарата, але серце не витримало і дитини не стало", - каже мати померлого хлопчика Марина.

До щеплення малюк почувався добре, розповідає його бабуся. Жінка впевнена, в смерті її онука винна вакцина.

"Веселий, здоровий. Він в два рочки своїми ніжками пішов до поліклініки. Йдучи у поліклініку він з сусідкою привітався", - розповіла бабуся померлого хлопчика Олена.

Малюку стало погано вдома. "Швидка" привезла його в Одеську інфекційну лікарню, де він і помер. Головний лікар медичного закладу запевняє, щеплення не могло стати причиною загибелі дитини.

"Існує так звана блискавична форма менінгококової інфекції, яка протікає протягом декількох годин. Протягом доби вона найчастіше закінчується, на жаль, летальним результатом. Менінгококову інфекцію можна порівняти з пожежею в степу, все дуже швидко розвивається, моментально. Як пожежа в степу", - пояснює головний лікар Одеської міської інфекційної лікарні Світлана Лаврюкова.

За фактом раптової смерті 2-річного Данила ведеться слідство. Результати обіцяють за кілька днів.

"Наша комісія провела розслідування в поліклініці. Протягом 2 діб створюється комісія у облвідділі, ті заходи, які регламентовані наказом МОЗ. Потім звіт віддається в МОЗ і там приймається рішення, як далі діяти в цій ситуації", - каже заступник начальника управління охорони здоров’я Одеської міськради В’ячеслав Полясний.

А доки триває слідство, вакцину, якою малюку зробили щеплення, вилучили з усіх лікарень та медзакладів міста.