Зоя Казанжи відома своєю твердою позицією щодо боротьби за єдність України. Вона відстоювала права української мови на Одещині. Свою посаду заступник голови займає не довго, але вже може дати оцінку ситуації в області.

Вона розповідає про роботу держслужбовця. Говорить – це нескінченна паперова робота з інстинктом самозбереження. Губернатор зазначає, що жодні папери не стануть на заваді, якщо службовець захоче обійти закон.

Казанжи стверджує, що в Одесі "регіонали" та комуністи почуваються вільно.

Одеса була зручною для проросійських сил. В жодних храмах не ведеться така агітація як у проросійських. Але зараз Одеса дуже змінилася, одесити готові захищати своє місто, – каже губернатор.

Одеса стала одним із регіонів України, які готові приймати біженців та переселенців зі Сходу. Тут намагаються надати їм всі необхідні умови для життя.

Неофіційних переселенців з зони АТО на Одещині зараз близько 8 тисяч. Ми налагодили роботу волонтерів і соцпрацівників для переселенців. З людьми зі Сходу потрібно розмовляти, потрібно розуміти, звідки вони, – розповідає Зоя Казанжи.

Губернатор підкреслила, що Одеса – це українське місто. Значну роль у змінах в регіоні відіграла молодь.

Одеса визначилася з власною українськістю за допомогою молодого покоління. Тут усім охочим виїхати до РФ оплатять квиток і поможуть з переїздом. Різниця між українцями і росіянами очевидна – ми здатні співчувати ворогам, – каже Зоя Казанжи.