Фонд держмайна не виконує бюджет цього року

— Бюджет спланував в цьому році 17 млрд грн., які в основному мали поступити в бюджет після продажу таких компаній, як Одеський припортовий завод, Центренерго, 6 обленерго. Як тільки ми приступили до роботи, почали рухатись двома напрямками. Перший – приватизація, другий – перепис законів, за якими повинні були продаватись ці підприємства. Ми розраховували, що ці закони пройдуть до канікул. Але нажаль не встигли і вони перейшли на вересень, коли їх мали проголосувати. Зараз ми прийняли рішення відстрочити процедуру до того моменти, коли ми отримаємо новий закон про приватизацію. І ми попадаємо на кінець січня-лютий.

Чому перенесли процедуру

— Ми почали працювати над переліком тих підприємств, які будуть основою стратегічного продажу – це ОПЗ, Центренерго, обленерго, ряд ТЕС в містах. Також почали працювати над законами. Це зміни до закону про оцінку і оціночну діяльність, закон про приватизацію, закон про оренду державного майна. Самий основний – зміни до закону про приватизацію. Коли буде прийнятий цей закон, ми зможемо готувати ці компанії.

Клієнти на ОПЗ

— Початкова ціна складатиме не менше 500-600 млн. доларів. Вже серед зацікавлених 4 американські компанії, декілька компаній з Європи і турецька компанія. До 10 зацікавлених на сьогодні вже є. Ціна може скласти до 1 млрд за цей об’єкт.