"Оксана була дуже красивою: у білій сукні, фаті — все найдорожче, найкраще. Білі туфельки Тетяна знайшла такі, про які мріяла Оксана — на високих підборах. Поки Оксана була в лікарні, говорила мамі, щоб лікарі зберегли їй ніжки, вона хоче скоріше взути туфлі на високих підборах. Ось Тетяна такі й знайшла", — розповіла Ірина Богданова, подруга матері Оксани — Тетяни Суровицької.

За її словами, в труну Оксани, оббиту білою тканиною, мати поклала те, що любила дівчина: помаду, а ще плюшевого ведмедика з написом: "Я тебе люблю!". Оксана дуже любила м’які іграшки.

Оксану Макар поховали на старому кладовищі села Шевченкове, яке знаходиться за 4 кілометри від селища Луч. У Лучі кладовища немає. Ірина Богданова зазначила, що саме вона наполягла ховати Оксану на старому кладовищі, оскільки "матері було не цього".

"Місцева влада відвела місце на новому кладовищі. А воно знаходиться у відкритому полі — ні огорож, ні входу, лише три могили й навколо купа сміття. Я попросила, щоб Оксані знайшли більш гідне місце", — розповідає подруга матері Оксани Макар.

У жалобній церемонії брали участь голова Миколаївської обласної ради Ігор Дятлов, мер міста Миколаєва Володимир Чайка, голова фракції Партії регіонів у міській раді Артем Іллюк, заступник голови Миколаївської обласної адміністрації Вячеслав Рукоманов, керівник фракції Партії регіонів в обласній раді Микола Жук.

За оцінками очевидців, у церемонії поховання брали участь близько 400 людей, у тому числі й журналісти. Раніше повідомлялось про 1000 людей.

Нагадаємо, 29 березня померла 18-річна Оксана Макар, яку 10 березня у Миколаєві зґвалтували та підпалили.

11 березня трьох підозрюваних у цій справі затримала міліція.

Згодом у інтернеті з'явився запис зізнання одного з підозрюваних у справі: "Дівчина ще дихала. Я вирішив довести справу до кінця".

16 березня потерпілу Оксану Макар перевезли до опікового центру в Донецьку. Там вона перебувала на апараті штучного дихання. Їй провели низку операцій для покращення дихання та видалення спаленої шкіри.

Медики заявили, що у мозку потерпілої могли відбутися патологічні зміни, що ускладнює її стан.