Про це йдеться у коментарі МЗС РФ.

Як стверджують у відомстві, 16 вересня у Сімферополі обшукали центральний офіс Меджлісу кримськотатарського народу та благодійну організацію “Фонд “Крим” відповідно “до рішення Центрального районного суду Сімферополя”.

Під час обшуків силовиками було вилучено декілька жорстких дисків, екстремістську літературу, документи і вогнепальну зброю,
- запевняють окупанти.

“Підставою для проведення оперативно-розшукових заходів послужив ряд порушень російського законодавства з боку зазначених організацій”, - зазначили в МЗС РФ.

Читайте також: Росія звинувачує в екстремізмі кримськотатарський телеканал

У відомстві пояснюють, що єдиним засновником благодійної організації “Фонд “Крим” є ​​громадянин України Мустафа Джемілєв. Окупанти нагадали, що заборонили екс-главі Меджлісу перебувати на території Російської Федерації терміном на 5 років.

“Згідно ч.1 ст. 15 Закону Російської Федерації від 12.01.1996 р № 7-ФЗ «Про некомерційні організації» засновником некомерційної організації не може бути іноземний громадянин чи особа без громадянства, стосовно яких в установленому законодавством Російської Федерації порядку прийнято рішення про небажаність їхнього перебування (проживання) в Російській Федерації”, - йдеться в повідомленні.

Крім того, окупаційна влада нарікає, що “Фонд “Крим” має різні юридичну та фактичну адреси. “Поряд з незмінною повагою і підтримкою діяльності етнічних організацій, ми виступаємо за суворе дотримання ними російського законодавства. У Російській Федерації вимоги закону єдині для всіх, і винятків бути не може”, - зазначили в МЗС РФ.

Нагадаємо, 16 вересня вранці у будівлю Меджлісу у Сімферополі увірвалися озброєні силовики. Люди у формі обшукали редакцію кримськотатарської газети "Авдет". Крім того, протягом першої половини дня російські окупанти ввірвались як мінімум до двох представників Меджлісу.

17 вересня, за постановою суду, Меджліс кримськотатарського народу мав протягом доби звільнити будівлю по вулиці Шмідта у самому центрі Сімферополя.