"Українці зробили свій вибір. Але він неправильний, час це доведе. Оскільки фракції Радикальної партії у парламенті не буде, я планував, як і раніше, бути позафракційним опозиційним депутатом. Але зміни до регламенту, за які проголосувала Рада ще нинішнього скликання, змусили мене відмовитись від цього задуму", - заявив Олег Ляшко.

На думку лідера Радикальної партії, прийняті Партією регіонів зміни до регламенту Верховної Ради України позбавляють позафракційних народних депутатів можливості повноцінно працювати у вищому законодавчому органі країни.

"Зрозуміло, для чого регіонали це роблять: вони хочуть загнати в стойло всіх самовисуванців і представників малих партій, позбавивши кожного з них реальних повноважень народного депутата", - зазначив Ляшко.

Це спонукало депутата всерйоз задуматись щодо створення фракції з незалежних депутатів.

"Це дозволить не дати Партії регіонів узурпувати парламент. Іншого шляху немає. Фракція, яку можна так і назвати "Позафракційні" або "Незалежні". Жодних зобов'язань, крім спільного захисту права кожного з членів фракції на повноцінну роботу в парламенті, щоб кожен обраний людьми депутат міг виступати з тих питань, з яких вважає за потрібне, щоб депутат міг працювати у тому комітеті, де зможе проявити свої професійні здібності", - пояснює лідер Радикальної партії.

Ляшко також додав, що голосування кожного депутата з "позафракційних" має бути його особистою справою.

"Я вже веду переговори з багатьма народними депутатами і бачу їх розуміння та підтримку", - підсумував він.

До слова, народний депутат Олег Ляшко повідомив, що незабаром може стати ведучим програми про засоби боротьби за життя та виживання на одному з центральних каналів.