"Ми, спортсмени, абсолютно не бачимо взаєморозуміння, взаємоповаги та підтримки з боку керівництва. Ми не хочемо, щоб до нас ставилися як до засобу здобуття медалей. Ми хочемо, щоб до нас ставилися як до професіоналів. Ми не машини! Ми хочемо, щоб поважали наших тренерів. Їх залишилося не так вже багато", – йдеться у листі спортсменів.

Також вони просять "нормального, сучасного, прийнятого у всьому світі рівня забезпечення підготовки збірної".

"Нам не достатньо гречаної каші і салатика для повноцінного харчування. Ми знаємо, що в цьому році уряд виділив на підготовку олімпійців удвічі більше грошей, ніж зазвичай. Але, повірте, ми цього не відчули! У команді практикується принцип керівництва, спрямований на приниження особистості. Практикуються залякування і дискредитація тренерів і спортсменів. У такій обстановці дуже важко тренуватися і показувати високі результати!", – додають олімпійці.

До слова, на Олімпіаді-2012 в Лондоні українські спортсмени завоювали лише 20 медалей. Більше того, за інформацією The Wall Street Journal, українці, за сумарним результатом, – другі серед тих, хто фінішував останніми. "Попереду" – лише британці.