"Суспільство багато чого прощає політикам. Але кров не пробачить нікому. І як тільки люди відчують пряму або опосередковану причетність політика до вбивства і крові, народ його засудить. І це може означати політичну смерть", - сказав Олійник.

Політик повідомив, що судовий процес буде відкритим.

"Процес буде відкритим, по цій статті передбачений суд присяжних, якого так хотіла Юлія Володимирівна. І якщо не знайдеться доказів, то не важливо, яке рішення прийме суд, важливо, яке рішення винесе суспільство", - вважає регіонал.

Олійник не розуміє, чому сторона Тимошенко затягує справу.

"Якби мені зараз сказали, що мене підозрюють у вбивстві Щербаня, я б відповів: терміново підемо до суду! Там будуть свідки, яких можна допитати, документи, які не можна придумати. Здавалося б, та сторона зацікавлена прискорити цей процес, розбити в пух і прах докази влади, але чомусь затягує", - додав він.

Нагадаємо, екс-прем'єрку Юлію Тимошенко підозрюють у причетності до вбивства Євгена Щербаня у 1996 році. Вона назвала звинувачення відвертою неправдою.

Генпрокурор України Віктор Пшонка заявив, що інформація про причетність колишньої прем'єрки Юлії Тимошенко до організації вбивства нардепа Євгена Щербаня була озвучена ще 12 років тому. Проте Тимошенко всіляко уникала відповідальності.

За словами другого Глави держави Леоніда Кучми, у його часи президентства прокуратура не мала доказів причетності Юлії Тимошенко до вбивства нардепа Євгена Щербаня.