Його слова передає прес-служба Партії регіонів.

"Європейський вектор розвитку України залишається для нас пріоритетом. Зміни зовнішньополітичного курсу немає. Є збалансоване, вивірене рішення, спрямоване на захист наших національних інтересів та інтересів наших громадян. Закон про основи внутрішньої і зовнішньої політики залишається в силі. У ньому закріплено напрямок нашої політики", - зазначив депутат.

Олійник наголосив, що влада робить все, щоб вирівняти відносини з Росією.

Читайте також: Український уряд прогнувся перед Кремлем, - Більдт

"Ми не вступаємо до Митного союзу, не спалюємо мости з ЄС і не здійснюємо геополітичний розворот. Ми робимо все, щоб збалансувати і вирівняти наші відносини з найбільшим торговим партнером - Росією. Для нас це не геополітика, а мільйони робочих місць, благополуччя наших громадян і впевненість у сьогоднішньому дні", - зауважив він.

"Рішення КМУ - це перемога здорового глузду над політичними інтригами і заявами", - сказав Олійник

За словами політика, опозиція готова віддатися ЄС за будь-яку ціну.

"Ті, хто зараз кричать про зраду національних інтересів, ще раз продемонстрували, що для них їхні політичні амбіції важливіші, ніж робочі місця і зарплати наших громадян. Опозиція готова віддатися ЄС за будь-яку ціну, навіть ціною втрати мільйонів робочих місць і цілих секторів промисловості", - підкреслив він.

Читайте також: Призупинення підготовки до підписання Угоди з ЄС – є величезною помилкою, - Огризко

Регіонал наголосив, що влада не збирається жертвувати Україною заради ЄС.

"Підписання Угоди про асоціацію з ЄС на Вільнюському саміті мені нагадує сталінські накази звільнити Київ ціною сотень тисяч життів до річниці Жовтневої революції. Не можна жертвувати власною країною, благополуччям наших людей заради оплесків європейських політиків. Адже європейські політики захищають робочі місця в своїх країнах до останнього патрона", - сказав парламентарій.

Він додав, що перерва не означає, що влада відмовляється від євроінтеграції.

"Наш рух до ЄС нагадує сходження на гору. Ми пройшли величезну частину шляху. Але нам потрібна зупинка, як будь-якому альпіністові перед взяттям вершини. Зупинка не означає, що ми рушимо назад. Ми зберемося з силами, дочекаємося сприятливих умов і з новими силами приступимо до подолання перешкод", - сказав Олійник.

Нагадаємо, сьогодні, 21 листопада, Кабінет міністрів України розпорядився призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Опозиція вимагає присутності Миколи Азарова та Віктора Януковича завтра у Раді.