З такою заявою глава Франції виступив 6 листопада в ефірі телеканалу ТФ-1, підбиваючи підсумки перших 2,5 років свого перебування на вищій державній посаді, інформує ІТАР-ТАСС.

"Якщо мені цього не вдасться втілити до кінця мого мандата, думаєте я зможу постати перед французами в 2017 році?" — резюмував Олланд, відповідаючи на запитання однієї з мешканок Франції під час великого інтерв'ю в телестудії.

"Французи будуть непохитними, і будуть праві", — зазначив президент Франції.

Як нагадав Олланд, однією із своїх передвиборних обіцянок він проголосив боротьбу з ростом кількості непрацевлаштованих в країні, й цей напрямок залишається для нього пріоритетним.

"Я говорив про те, що потрібно звернути назад лінію зростання безробіття. Цього не сталося, та я ставлю собі це в докір, оскільки для багатьох, особливо тих, хто перебував в пошуках роботи, це було надією", — додав глава Франції.

З моменту обрання Франсуа Олланда на президентську посаду в травні 2012 року кількість безробітних у Франції зросла більш ніж на 500 тисяч осіб. До кінця вересня кількість людей без постійного місця роботи досягла рекордних 3,34 млн осіб.