"Офіційна влада України після контактів з нами ніяких пропозицій щодо нормалізації ситуації не зробила, що змушує нас почати вилучення і заборону поставок продукції ряду виробників на території РФ, для чого будуть дані відповідні вказівки митним органам", - заявив глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко.

Він повідомив, що Росспоживнагляд продовжує вивчати ситуацію, пов'язану з поставками в Росію окремих видів молочної продукції з України.

"За останніми даними, в ряді суб'єктів РФ була відібрана з торгових мереж сирна продукція, яка не відповідає технічному регламенту на молоко і молочну продукцію, затверджених законом РФ", - зазначив чиновник.

"Ситуація не змінюється в кращу сторону, географія поширення сирів, які не відповідають вимогам законодавства, збільшується", - заявив Онищенко.

"Враховуючи непродуктивність контактів з міністерством сільського господарства, ми перейдемо на формат взаємодії з конкретними заводами-виробниками без участі офіційної влади України", - заявив він.

Раніше заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Володимир Павленко заявляв, що Україна не отримувала від Росії жодних офіційних звернень з приводу якості молочної продукції українського виробництва.

Нагадаємо, в січні Федеральна служба по нагляду у сфері захисту прав споживачів заявила, що Росія може закрити кордон для української молочної продукції через невідповідність ГОСТу і технічного регламенту на молоко і молочну продукцію. Росіяни встановили, що всі сири з України мають у своєму складі рослинні жири, про що не вказано на етикетці.