В інтерв'ю британському виданню Daily Mail Євген Джугашвілі зазначив, що поведінці російського президента бракує "клепки в голові", а політичну еліту в Кремлі назвав "злодіями", які дурять росіян.

За словами онука Сталіна, Путін приділяє увагу своєму іміджу більше, ніж політиці. "Що він робить? Які цілі він собі поставив? Взяв і посварив нас з рідною нам нацією, з Україною. Що за лідери у нас зараз? У нас немає розумних керівників, лише злодії", — сказав він.

Джугашвілі також засудив анексію Криму російськими військовими. На його думку, якщо вже Росії дуже був потрібний півострів, то повертати його потрібно було не силою, а юридично.

Зокрема, він порадив розібратися, чи правомірно зробив Микита Хрущов, передавши УРСР Крим, і на яких умовах це було зроблено.

У крайньому випадку, можна було купити півострів. Можна було ж щось зробити, а не силою відбирати територію. Тепер вони говорять про Малоросію. Часи вже не ті. Вже 21 століття, а методи наших лідерів залишилися старими. Чому це відбувається?
— зазначив Джугашвілі.

Він також додав, що Росія не має права шантажувати Україну ціною на газ. На його думку, українці, білоруси та інші народи колишнього Радянського Союзу теж мають право на російські ресурси.

"Під час Другої світової війни росіяни, українці, білоруси та інші нації разом боролися проти нацизму в складі Червоної армії, захищаючи свою країну та її ресурси. Ми відокремилися один від одного, коли СРСР розпався. Але чому б не продавати Україні ці ресурси за більш низькою ціною? Предки українців захищали ці ресурси. Чому тепер ми вимагаємо від них більш високу ціну, ніж від Німеччини? Хіба це справедливо? Це все тому, що злодії прибрали до рук владу, а не розумні люди", — сказав він.

Окрім того, на його думку, Путін дурить росіян і намагається викликати у них жалість до себе. Зокрема, Джугашвілі згадав заяву прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова про те, що Захід хоче повалити режим Путіна.

Ми бачили Путіна на лижах, потім в субмарині, а потім без сорочки. Це демонструє лише те, що йому бракує клепки в голові, от і все. Вони хочуть викликати співчуття у людей і побудувати підтримку на цій жалості, щоб люди кричали:" Ми не віддамо нашого Путіна",
— наголосив Джугашвілі.

Нагадаємо, за словами російського опозиціонера Бориса Нємцова, Володимир Путін боїться не санкцій, а падіння власного рейтингу, тому доки його рейтинг не почне падати санкції не вплинуть на його політику.