Останнім часом бойовики стали менше гатити по позиціях українських військ, більше рознюхують їх безпілотниками. Частішими стали удари по містах та селах, де живуть прості українці.

Місто Попасна - приклад того, що бойовикам начхати на цивільних людей. З "Градів" вони накрили один з районів міста, де розташована школа та дитячий садочок - один загиблий.

Школа, що потрапила під обстріл теж частково знищена. Снаряди та їх осколки розтрощили вікна, вхідні двері, понищили стіни та дах. На щастя, дітей всередині в момент обстрілу не було, але уроки тут зазвичай проводять.

Додамо, що тактику стріляти з-за мирного населення та по мирному населенню бойовики застосовують з часів Слов’янська. У штабі АТО звітують про випадки, коли терористи переодягаються у форму українських військових спеціально для обстрілів житлових будинків. Так вони підігрівають міф про те, що Київ винищує російськомовних на Донбасі.

Нагадаємо, вчора в Авдіївці Донецької області внаслідок обстрілу загинув один мирний житель. Про це повідомив секретар Авдіївської міськради Артем Сабадаш.