Повідомляється у звіті Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН. У середньостроковій перспективі на зростання цін впливатимуть зростання попиту найдинамічніших країн, зростання населення та збільшення площ під біопаливо.

“Нова доповідь продовольчої безпеки має фундаментальне значення. Ми знаходимося у світі високих і нестабільних цін на продукти харчування, що найбільш ймовірно, матиме продовження якщо нічого не буде зроблено, ці високі ціни і підвищена нестабільність руйнуватимуть глобальну продовольчу безпеку”, - каже директор сільськогосподарського розвитку FAO Костас Стемоуліс.

Нагадаємо, у лютому поточного року ціни на продукти харчування сягнули історичних максимумів. Хоча відтоді вони й знизилися, ФАО прогнозує їхнє зростання через невизначеність у світовій економіці, збільшення ймовірності стихійних лих та зростання цін на нафту. Відтак, Організація об`єднаних націй має на меті скоротити число голодуючих до 600 млн. осіб у 2015 році шляхом збільшення проддопомоги бідним країнам та довгострокового інвестування у сільське господарство.