Якби вибори проходили цієї неділі за регіоналів свої голоси віддали б 23,8% виборців. На другому місці "УДАР" Віталія Кличка - 15,5%. 14,6% підтримали б ВО "Батьківщину".

Згідно з опитуванням, до парламенту потраплять також Компартія та "Україна - Вперед!", результатами - 12,3% і 6,7% відповідно.

Політолог Людмила Лукінова вважає, що результат виборів і їхні результати будуть вирішуватися в останній день.

"Підтвердити чи спростувати всі прогнозовані результати зможуть ті партії, які забезпечать мобілізацію свого електорату і доведуть його до виборчих дільниць" – вважає експерт.

Вона додала, що найбільше ризикують ті політичні сили, які орієнтуються на молодь.

"У найбільшій зоні ризику перебувають молоді партійні проекти "УДАР" та "Україна - Вперед!". Так як їх базовий електорат, молодь, є найбільш пасивним", - каже політолог.

Людмила Лукінова зауважила, що ситуацію можуть виправити люди з вищою освітою 40-49 років.

"Але, враховуючи зростання протестних настроїв і високу активність людей з вищою освітою, зокрема для партії "Україна - Вперед!", молодіжна пасивність може бути з лишком заповнена людьми з вищою освітою з середньої вікової групи 40-49 років", - пояснила вона.


До слова, за даними опитування, проведеного КМІС на замовлення міжнародної фундації виборчих систем IFS, громадяни України не довіряють майже усім політичним лідерам.