"Ми намагаємося реагувати на кожне порушення, щоб виправляти ситуацію. Краще це вдається в судах. Загалом партією подано близько 50 справ по різних порушеннях. З 50 порушень 15-20% справ виграно, в інших випадках позови залишили без задоволення", - заявив керівник виборчого департаменту партії "УДАР" Карпунцов.

Представник "УДАРу" уточнив, що більшість звернень стосуються неправомірних дій членів виборчих комісій та способів ведення агітації.

"Лідером стала Черкаська область, де наші біг-борди заклеювали рекламою Партії регіонів. Це стаття 157 Кримінального кодексу – перешкоджання суб’єкту виборчого процесу шляхом пошкодження майна. Ми кожен випадок дослідимо і притягнемо винних до відповідальності", - додав Карпунцов.

В свою чергу завідуюча організаційним відділом Центрального Комітету Компартії Лариса Сахарова поскаржилась, що КПУ намагаються витіснити зі складу дільничних виборчих комісій шляхом неповідомлення про проведення засідань комісій.

"Окрім того, масово розповсюджувалися фальшиві номери партійної преси з наклепницькими матеріалами відносно діяльності партії", - додала вона.

Заступник голови фракції БЮТ-"Батьківщина" Сергій Соболєв зазначив, що Об'єднана опозиція фіксувала порушення в кожному виборчому окрузі. Вони спостерігали підкуп виборців грошима або пайками.

До слова, представник від партії УДАР агітує у Борисполі (98 виборчий округ) за допомогою БТРа. Самі ж БТР-агітатори кажуть, що їхній маршрут не обмежується лише Борисполем, а охоплює весь округ.