"Наше гасло - Європа з Україною, але Європа без Януковича", - заявив на сьогоднішньому брифінгу голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, під заявою депутатів Верховної Ради про реалізацію євроінтеграційних прагнень України, "яка була вчора схвалена і проголосована, в тому числі представниками Партії регіонів", зібрали 155 підписів членів опозиційних фракцій.

Нардеп пояснив, що згідно з правилами і процедурами Європейського парламенту, заяву підписують в якості письмової резолюції, а не голосують: "Це не закон, не постанова, а заява. Фракція Партії регіонів проголосувала за цей текст заяви. І навіть якщо б вони поставили цю заяву на голосування, то 50 депутатів з фракції ПР натиснули б 150 кнопок - і тому це не було б легітимне рішення парламенту".

"Таким чином підписання заяви про європейську інтеграцію є єдино легітимним рішенням. І тільки підписана заява дасть можливість нашим європейським партнерам повірити, що народні депутати України дійсно прагнуть європейської інтеграції. Тому хай регіонали підписуються. Ми свою частину підписів зібрали", - зауважив Яценюк.

Він додав, що позиція опозиціонерів полягає ще й в тому, що вони категорично проти "російського Митного союзу".

Нагадаємо, УДАР, Свобода та "Батьківщина" підписують заяву Верховної Ради "Про реалізацію євроінтеграційних прагнень України і укладення угоди про асоціацію між Україною та ЄС". Напередодні заяву ухвалив профільний комітет.