Він наголосив, що сьогодні, 6 лютого, нардепи від "Батьківщини" мають намір блокувати трибуну до 14:00, після чого взяти участь у підготовці законопроектів до розгляду в комітетах, оскільки самих засідань комітетів відбутися не може до відкриття сесії, згідно з регламентом.

Як відзначає лідер УДАРу Віталій Кличко, нардепи із його фракції так само як і вчора залишаться чергувати у парламенті. Водночас, Яценюк наголосив, що ПР сама не має на меті розблоковувати трибуну.

"Досвід показує: якщо політичні опоненти хочуть захопити трибуну, вони її захоплюють. Тому ми чітко заявили: якщо вони хочуть захопити президію, то хай заходять, ми її відіб’ємо. Якщо Партія регіонів прийме силовий варіант, ми також приймемо силовий варіант. Я не вважаю, що це мудро, але значно простіше Рибаку поставити підпис під розпорядженням (про "сенсорну кнопку")", – сказав лідер фракції "Батьківщина".

Нагадаємо, вчора опозиція заблокувала трибуну Верховної Ради. Ще раніше заступник голови фракції УДАР Віталій Ковальчук запевнив, що його політична сила не дасть розпочатися сесії Верховної Ради, якщо не буде забезпечено персональне голосування.

Сьогоднішню ніч частина нардепів провела у Раді.

Спікер Володимир Рибак припустив, що Верховну Раду можуть розблокувати до четверга.
Рибак проти силового розблокування Ради.

Лідер КПУ Петро Симоненко переконаний, що блокування трибуни парламенту вигідне не лише для опозиціонерів, але й для провладної більшості.

Регіонал Вадим Колесніченко прокоментував блокування трибуни Верховної Ради опозицією. На його думку, опозиціонери із законодавчої роботи переключились на "байдикування".

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок вважає відмовки більшості щодо неможливість впровадження сенсорної кнопки намаганням вирішити питання в особистих інтересах регіоналів.

Нардеп від фракції ВО "Свобода" Олександр Шевченко розповів, що його політична сила збирається запропонувати ПАРЄ ввести кримінальне покарання за голосування депутатів чужими картками.