"Вони будуть робити все, щоб повернутися до його прийняття після формування нової Верховної Ради", - заявив Яценюк.
Депутат додав, що сьогоднішнє скасування прийнятого в першому читанні законопроекту про наклеп – це лише тимчасова перемога.

Микола Томенко додав, що провладні сили повинні чітко висловити свою позицію, що вони проти ухвалення "закону про наклеп".

"До виборів у нас і парламентська більшість, і влада хороші по відношенню до українського народу і журналістів, але дуже важливо, щоб цей закон не з'явився на наступний день після виборчої кампанії", - сказав Томенко.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України прийняла рішення скасувати законопроект "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України, що стосуються посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини". За рішення проголосувало 349 народних обранців.

18 вересня Верховна Рада у першому читанні проголосувала за зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів, згідно з якими відповідальність за посягання на честь і гідність людини посилюється.

Згідно з законопроектом, покарання за наклеп - 2-5 років в'язниці. Закон набрав 244 голоси, за нього проголосували регіонали і комуністи, позафракційні депутати і фракція Народної партії.

Законопроект викликав хвилю обурень, журналісти, політологи та частина політиків вважає, що закон обмежить свободу слова.

ОБСЄ, Рада Європи, Єврокомісія та низка депутатів Європарламенту висловили занепокоєнння через український "закон про наклеп".