Про це йдеться у зверненні до Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу, підписаному лідерами трьох опозиційних політичних сил, повідомляє прес-служба УДАРу.

Троє лідерів підписалися під проханням залишити шанс для України виконати критерії, необхідні для підписання асоціації до проведення саміту, зокрема, припинити вибіркове правосуддя та "вирішити у прийнятний для всіх зацікавлених сторін спосіб справу Юлії Тимошенко".

Слідкуйте також: LIVE! Саміт у Вільнюсі — Чи підпишуть Угоду з ЄС?

"На жаль, українська влада на чолі з Президентом Януковичем не спромоглася зробити останній, але вкрай важливий крок — звільнити Юлію Тимошенко, або в інший, прийнятний для Європейського Союзу спосіб унеможливити продовження практики вибіркового правосуддя та виконати критерії, необхідні для підписання Угоди про асоціацію. На сьогодні це вже є очевидним фактом", — йдеться у зверненні УДАРУ, "Батьківщини" та "Свободи".

Нагадаємо, вчора ввечері, 13 листопада, на конференції президентів Європарламенту прийнято рішення продовжити до Вільнюського саміту наглядову місію ЄП у складі екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського і екс-президента Європарламенту Пета Кокса.

Верховна Рада збереться на пленарні засідання 19-22 листопада. У Європарламенті очікують ухвалення євроінтеграційних законів: про прокуратуру, про зміни до виборчого законодавства, а також закону, спрямованого на вирішення питання екс-прем'єрки України Юлії Тимошенко.