"Ми знаємо, що регіонали мають план щодо переголосування мовного законопроекту. Він полягає у наступному: ухвалюється постанова про скасування результатів голосування у другому читанні, яка не вимагає попереднього внесення в порядок денний. Далі вони ухвалюють поправку, якою відхиляють всі 2,5 тисячі поправок до документу, і голосують його в цілому", - впевнений депутат.

Юрій Одарченко додав, що так регіонали відкриють шлях до підписання мовного законопроекту для спікера Володимири Литвина.

"Тепер у Литвина начебто зникнуть аргументи, щоб не підписувати цей законопроект, він зможе сказати: так все ж чесно пройшло, друге читання було тощо. І, таким чином, він збереже за собою крісло голови парламенту", - пояснив бютівець.

Одарченко підкреслив, що насправді, найого думку, голосування буде абсолютно незаконним, з порушенням принципів персонального голосування та регламенту.

Нагадаємо, Позачергова сесія Верховної Ради України відбудеться 31 липня.

До слова, раніше депутати з Партії регіонів заявляли, що вони не проти того, щоб Володимир Литвин перебував на посаді спікера до жовтня.