Про це повідомила після зустрічі із Генпрокурором депутат від "Батьківщини" Олександра Кужель, повідомляє прес-служба партії.

"Ми дійшли порозуміння, що з четверга почне працювати робоча група юристів, які готували цей закон, разом з прокуратурою, яка має дати роз’яснення щодо виконання цього закону, та в разі необхідності підготує доповнення до закону, які будуть проголосовані у парламенту", - розповіла вона.

Кужель додала, що опозиція вимагатиме покарати винуватих, якщо закон не будуть виконувати.

"У разі, якщо представники прокуратури не знайдуть аргументів щодо можливості виконання цього закону, опозиція вимагатиме покарати винуватих за його невиконання", - додала вона.

Від опозиції до складу групи увійдуть юристи Павло Петренко ("Батьківщина"), Ігор Швайка ("Свобода"), Валерій Карпунцов ("Удар").

Питання роботи групи погодили у телефонному режимі з головою Ради Володимиром Рибаком.

Він також пообіцяв провести переговори з представниками фракцій Партії регіонів та КПУ щодо участі їх представників у робочій групі.

Нагадаємо, за словами народного депутата від фракції “Батьківщина” Олександра Бригинця, Генпрокуратура не може виконати Закон про декриміналізацію і вимагає додаткового рішення Верховного суду.