Перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов вважає, що вирок екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку показує відсутність інстинкту самозбереження у чинної влади.

"Вони демонструють свою жорстокість, свою аморальність, повне нехтування Конституцією та законами", – цитує Турчинова ЛІГАБізнесІнформ.

Одночасно, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк, коментуючи вирок Луценку, зазначив, що війна режиму з народом України продовжується.

"Сподівання є тільки на одне – на перемогу демократичної опозиції на парламентських виборах, яка зможе відновити в Україні справедливість", – цитує Яценюка прес-служба партії.

Натомість голова політради партії "Наша Україна" Валентин Наливайченко заявив, що влада готує силовий сценарій виборів.

"Сьогодні, завдяки перестановкам у силових відомствах, уже створено єдиний силовий штаб влади, що включає правоохоронні органи, судову систему і пенітенціарні установи. Цей штаб уже відпрацьовує злагодженість своїх дій на двох ключових опозиціонерах – Юрієві Луценку і Юлії Тимошенко", – сказав він.

"У випадку успіху практику буде поширено на місця – поділена опозиція може стати легкою жертвою союзу бандитів і силовиків", – цитує Наливайченка прес-служба партії.

Водночас лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко назвав виродками тих, хто обвинувачував і виніс вирок Луценкові.

"Помста – більше за тим вироком нічого нема. Виродки! З конкретними прізвищами – слідчі, прокурори, судді. Вони не спатимуть спокійно, це точно, Луценко їм снитиметься ще довго... І відповісти доведеться за такі ганебні судилища, відповідальність – має прізвище!", – написав він у блозі на "Українській правді".