"Кишеньковий суд президента Януковича виніс рішення, яке мотивоване тільки одним - страхом влади перед програшем виборів у Києві", - передає слова Арсенія Яценюка прес-служба "Батьківщини".

Опозиціонер додав, що президент Янукович намагається будь-яким способом утримати владу в Києві до виборів 2015 року, "адже чудово знає, що ці вибори він програє, а мирним шляхом владу віддавати не збирається".

"А Попов новий майдан в Києві організовувати не буде", - вважають у "Батьківщині".

Читайте також: Опозиція пропонує призначити вибори мера Києва на 16 липня

За словами Яценюка, рішення Конституційного суду про проведення Київських виборів у 2015 році - це продовження делегітимізації влади в Києві та в цілому в Україні: "Цей Конституційний суд навіть перевершив попередників, які винесли рішення, що два терміни президента дорівнюють одному".

У зв'язку з цією ситуацією голова фракції "Батьківщина" назвав одну програмних засад опозиції - ліквідація Конституційного суду, передача повноважень конституційної юрисдикції Верховному суду, притягнення до відповідальності суддів КС, "у тому числі за зміну Конституції без волі народу України, антиконституційне скасування пільг для українців і позбавлення громадян права обирати собі владу".

"Опозиційні фракції звернуться до ЦВК з вимогою обнулення списків кандидатів у депутати Київської міської ради та складення мандатів, тому що ця Київрада неповноважна", - пообіцяв Яценюк.

Нагадаємо, Конституційний суд оприлюднив рішення, згідно з яким вибори мера Києва та депутатів Київради мають відбутися у 2015-му році, в останню неділю жовтня.