"Лідер опозиції Юлія Тимошенко заявила на повний голос, що за особистою вказівкою Віктора Януковича за нею здійснюється цілодобове відеоспостереження: у лікарняній та процедурній палатах, душовій та туалетних кімнатах, у приміщенні для зустрічі із захисниками. Віктор Янукович переступив будь-які межі моралі та права. Ми розуміємо, що цей режим необхідно виносити під корінь, але і зараз ми не будемо сидіти склавши руки", – відзначають у прес-службі Об'єднаній опозиції.

Повідомляється, що у понеділок Арсеній Яценюк та всі лідери партій, які об’єдналися у коаліцію демократичних сил, будуть у генерального прокурора і наполягатимуть на проведенні ретельного розслідування та порушенні кримінальної справи за заявою Тимошенко, йдеться в повідомленні.

"Ми звертаємося до лідерів усіх демократичних країн та міжнародних організацій – своїми діями Віктор Янукович викреслив себе із списку тих, кому подають руку. Ми закликаємо до застосування міжнародних санкцій особисто проти Віктора Януковича, режим якого веде Україну до національної, вже зараз не лише соціально-економічної, а й моральної катастрофи", – йдеться у заяві Обєднаної опозиції.

Нагадаємо, ув’язнена екс-прем’єрка Юлія Тимошенко, яка перебуває у Харківській лікарні "Укрзалізниці" наполягає, аби її виписали. Вона хоче до лікарні через неможливість лікуватися під постійним відеоспостереженням.