Про це йдеться у зверненні до генпрокурора щодо подій 4 квітня, яке підписали лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок та Віталій Ковальчук з фракції УДАР.

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

В опозиції зазначили, що згідно з частиною 1 статті 2 Регламенту Верховної Ради, парламент України проводить засідання в будинку Верховної Ради.

"Частина 2 статті 2 Регламенту передбачає, що за рішенням ВРУ, прийнятим більшістю народних депутатів від конституційного складу парламенту, її засідання можуть проводитися в іншому місці. Однак рішення про проведення такого засідання спершу обов’язково має бути прийняте на пленарному засіданні саме в будинку Верховної Ради – вул. Грушевського, 5, місто Київ", - нагадали депутати.

У звернення також зазначається, що Верховна Рада не приймала на своєму пленарному засіданні жодного рішення "про проведення свого засідання в іншому місці, в тому числі в приміщенні по вулиці Банкова, 6/8, в місті Києві".

За таких обставин засідання Верховної Ради, що відбулося 4 квітня 2013 року по вул. Банкова, 6-8, в місті Києві, є нелегітимним, а всі прийняті рішення на даному засіданні не мають жодної юридичної сили, - йдеться в документі

Лідери опозиції вимагають провести розслідування обставин, що "мали місце 4 квітня при проведенні засідання ВР в приміщенні на Банковій, та які містять ознаки захоплення державної влади, незаконного впливу на народних депутатів, а також перешкоджання діяльності народних депутатів".

У разі виявлення правопорушень депутати вимагають вжити відповідних заходів та притягнути винних до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 4 квітня депутати більшості на чолі зі спікером Володимиром Рибаком організували засідання на Банковій. Такий крок було зроблено у відповідь на чергове блокування трибуни опозицією.