Політолог прокоментував ініціативу Президента залучати іноземних фахівців до роботи в уряді.

Читайте також: Як партії пропонують розподілити місця в Парламенті

За словами Магди, з одного боку соромно, що в 45-мільйнній нації немає людей, які зможуть належним чином працювати.

З іншого боку – нам зараз потрібні не шашки на таксі, нам треба їхати. Тобто якщо ми можемо закликати таких професіоналів, якщо вони на це погоджуються, то треба скористатись цією нагодою. Це буде цікавий досвід для України, якщо буде сформовано такий уряд, - переконаний експерт.

Читайте також: Президент готує закон, який дозволить іноземцям працювати у Кабміні

Політолог також озвучив прогнози щодо перспективи роботи Ради 8 скликання.

За його словами, коаліція у 302 народних депутати – це значний запас голосів для ухвалення, в першу чергу, непопулярних рішень.

Для мене показником роботи нової Ради буде термін зимових канікул нардепів – чи не перетвориться він в традиційний український “рамадан”. А також як депутати голосуватимуть за бюджет-2015, - переконаний Магда.

Експерт переконаний, сучасна опозиція складатиметься не лише з представників “Опозиційного блоку”. В опозиції до влади будуть багато нардепів-демократів, що прийшли з Майдану, але не знайшли себе в коаліції.

Читайте також: НАТО не надає гарантій щодо невступу, — генсек Альянсу

Що стосуються позаблокового статусу України, то політолог вітає український курс до НАТО, але додає, що нас там з розпростертими обіймами ніхто не чекає.

Нам потрібно створювати європейську модель безпеки і європейську модель економіки, але робити це насамперед для себе. Європейський союз нас дуже підтримує, але не так потужно, якби цього хотілось пересічному українцю, - розповів експерт.